Den skønne tiramisu fra det italienske køkken er en sand klassiker. Den er cremet, luftig og med lækker smag af kaffe – og så er den virkelig nem at lave.
Opskriften er til 2 personer.
Du skal bruge
- 225 g mascarpone.
- 25 g flormelis, sigtet.
- 1,5 dl stærk brygget kaffe, afkølet (Vi vil anbefale Café Noir Filterkaffe).
- 3 dl piskefløde.
- 3 spsk. kaffelikør, f.eks. Tia Maria, Kahlúa eller Touissant.
- 15 g savoiardi (ladyfingers).
- 50 g bittersøg eller mørk chokolade, groft høvlet.
- Kakaopulver til drys.
Sådan gør du
- Smør og beklæd en bageform til 900 g med klar film.
- Læg mascarpone og flormelis i en stor skål og pisk i ca. et minut. Rør 2 spsk. af den afkølede kaffe i.
- Pisk fløden med 1 spsk. likør, til det danner bløde toppe. Rør en skefuld af det i mascarponeblandingen, og vend derefter resten i.
- Hæld halvdelen af mascarponeblandingen i bageformen. Glat ud på toppen.
- Hæld den resterende stærke kaffe og likør op i en skål, der er en smule bredere en savoiardi-stængerne. Dyb halvdelen af stængerne på den ene side i kaffeblandingen, og læg dem ovenpå mascarponeblandingen side om side.
- Læg resten af mascarponeblandingen over savoiardi-stængerne, og glat ud på toppen.
- Dyp de resterende savoiardi-stænger i kaffeblandingen og læg dem igen ovenpå kagen. Dryp eventuelt resten af kaffeblandingen over det øverste lag.
- Dæk formen til med klar film. Stil på køl i mindst 4 timer.
- Vend forsigtigt tiramisuen ud af formen.
- Drys med høvlet chokolade og kakaopulver.
Velbekomme!