• Levering inden for 2 hverdage.
  • Gratis fragt
  • Vi står klar til at hjælpe dig på 79 31 38 38

Opskrift

Tiramisu

Den klassiske kaffedessert

Den skønne tiramisu fra det italienske køkken er en sand klassiker. Den er cremet, luftig og med lækker smag af kaffe – og så er den virkelig nem at lave.  

 

Opskriften er til 2 personer.

 

Du skal bruge 

  • 225 g mascarpone.
  • 25 g flormelis, sigtet.
  • 1,5 dl stærk brygget kaffe, afkølet (Vi vil anbefale Café Noir Filterkaffe).
  • 3 dl piskefløde.
  • 3 spsk. kaffelikør, f.eks. Tia Maria, Kahlúa eller Touissant. 
  • 15 g savoiardi (ladyfingers).
  • 50 g bittersøg eller mørk chokolade, groft høvlet. 
  • Kakaopulver til drys. 

 

Sådan gør du 

  1. Smør og beklæd en bageform til 900 g med klar film. 
  2. Læg mascarpone og flormelis i en stor skål og pisk i ca. et minut. Rør 2 spsk. af den afkølede kaffe i. 
  3. Pisk fløden med 1 spsk. likør, til det danner bløde toppe. Rør en skefuld af det i mascarponeblandingen, og vend derefter resten i.  
  4. Hæld halvdelen af mascarponeblandingen i bageformen. Glat ud på toppen.  
  5. Hæld den resterende stærke kaffe og likør op i en skål, der er en smule bredere en savoiardi-stængerne. Dyb halvdelen af stængerne på den ene side i kaffeblandingen, og læg dem ovenpå mascarponeblandingen side om side.  
  6. Læg resten af mascarponeblandingen over savoiardi-stængerne, og glat ud på toppen.  
  7. Dyp de resterende savoiardi-stænger i kaffeblandingen og læg dem igen ovenpå kagen. Dryp eventuelt resten af kaffeblandingen over det øverste lag.  
  8. Dæk formen til med klar film. Stil på køl i mindst 4 timer. 
  9. Vend forsigtigt tiramisuen ud af formen. 
  10. Drys med høvlet chokolade og kakaopulver.  

 

Velbekomme!

Et udvalg af de produkter som du kan bruge til opskriften:

Det eneste det kræver er, at du bestiller dem. Så er du klar til at gå i gang!

Har du prøvet vores andre opskrifter?

Du kommer ikke til at fortryde det!