Denne cappuccino-tærte smager skønt af kaffe, kanel og chokolade.
Opskriften er til 6-8 personer.
Du skal bruge
- 75 g smeltet smør.
- 275 g knuste mørdejssmåkager.
- ¼ tsk. stødt kanel.
- 1,5 spsk. gelatinepulver.
- 3 spsk. vand.
- 2 æg, delte.
- 115 g lys farin.
- 115 g hakket, mørk chokolade.
- 1 ¾ dl brygget espresso (Vi vil anbefale Gevalia Espresso Aroma Oro).
- 4 dl piskefløde.
- Revet chokolade og stødt kanel til pynt.
Sådan gør du
- Smør, småkager og kanel blandes sammen. Læg massen i bunden af en rund bageform (20 cm) og tryk den godt ned. Sæt formen i køleskabet.
- Drys gelatine over det kolde vand, og lad det opbløde i 5 minutter. Sæt skålen over en kasserolle med varmt vand og rør rundt for at opløse gelatinen.
- Pisk æggeblommer og sukker tykt. Kom chokolade og kaffe i en skål og rør til chokoladen er smeltet. Tilsæt æggeblandingen, og varm blandingen forsigtigt i en kasserolle i 1-2 minutter, indtil den er tyk. Rør gelatinen i og lad blandingen stå, til den begynder at stivne. Rør rundt med jævne mellemrum.
- Pisk 1,5 dl af fløden. Pisk æggehviderne stive. Vend først fløden i kaffeblandingen og derefter æggehviderne.
- Hæld blandingen over småkagebunden og sæt den på køl i 2 timer.
- Tag tærten ud af formen. Pisk resten af fløden og pynt toppen af tærten med flødeskum, revet chokolade og et drys kanel.