Denne kaffedrik egner sig til alt fra havefesterne om sommeren til nytårsfesten.
Opskriften er til 6-8 personer.
Du skal bruge
- 8 æggeblommer.
- 8 æggehvider.
- 225 g sukker.
- 2 ½ dl kold, stærk kaffe (75 g kaffe pr. 1 liter vand) (Vi anbefaler (Gevalia Espresso Bønner)
- 2 ¼ dl spiritus som fx whisky, bourbon eller brandy.
- 2 ¼ dl piskefløde.
- ½ kop flødeskum.
- Stødt muskatnød til pynt.
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne grundigt i en skål. Tilsæt langsomt sukkeret og bland det godt.
- Hæld blandingen i en stor kasserolle og varm forsigtigt op ved svag varme under konstant omrøring.
- Tag kasserollen af varmen og lad blandingen afkøle i et par minutter.
- Rør kaffe og spiritus i og tilsæt langsomt fløden under grundig omrøring.
- Pisk æggehviderne stive og rør dem i punchen, så det bliver godt blandet.
- Hæld punchen op i små, runde puncheglas. Pynt med flødeskum drysset med muskatnød.