- Fri fragt ved køb over 3000 kr
- Levering inden for 2 hverdage
- Landsdækkende service
- Hvordan fungerer mellemristet, mørkristet og espressokaffe med mælk kontra alternativer som havre, soja, mandel, ært og kokos?
30 % foretrækker kaffe med mælk. I dag betyder det mere end bare kaffe med mælk. Flere og flere mennesker efterspørger og værdsætter plantebaserede alternativer. En trend, der er kommet for at blive!
Der er et stort udvalg af plantedrikke med forskellige smag og egenskaber man kan vælge imellem. Nogle muligheder understreger kaffesmagen – andre dæmper den. Nogle er neutrale – andre skaber deres egen smag. Brug denne guide og fortæl dine gæster om de bedste kombinationer, og skab betingelser for en oplevelse, der er værd at vendte tilbage til.
Når det kommer til mellemristet kaffe, ændrer smagen sig hurtigt, alt efter hvad du vælger at hælde i. Den laktosefrie mælk løfter kaffen bedst, og de plantebaserede alternativer påvirker alle smagen på forskellig vis.
Se herunder hvordan de påvirker kaffens smag!
Se vores udvalg af mellemristet kaffe herMælken gør oplevelsen mere cremet og rundere. Kaffens frugtighed nedtones, og krydrede toner forstærkes. Velegnet til: kager som boller, mazariner, chokoladekage mv.
Løfter kaffen bedst! En mindre cremet oplevelse sammenlignet med standardmælken, og mange flere af kaffetonerne kommer igennem. Giver noter af brun farin og nødder. Velegnet til: cheesecake, pecan- og nøddekage osv. Fungerer også godt til mad.
Samme cremethed som mælk. Tilføjer en tydelig smag af havre og græsagtige toner. Kaffens blomsterkarakter er nedtonet, men krydderikarakteren forbliver. Velegnet til: chokoladekage, chokoladekugler, trøfler osv.
Giver en ru mundfornemmelse. Kaffesmagen overskygges stort set af en vis bitterhed og syre, som minder om grapefrugt. Velegnet til: noget lidt salt og fedt, som en salamisandwich.
Ikke så rund som mælk. Det første smagsindtryk er mandelmasse og en lille dessertoplevelse. Tonerne af krydderier og blomster forbliver. Velegnet til: boller og kager med mandler/hasselnødder.
Produktet giver en vis blødhed, men også en eftersmag af gule ærter. Kaffesmagen træder frem, men trækker lidt mod den brændte retning, med mindre blomster og større krydderi. Velegnet til: prinsessekage, baklava mm.
Løfter kaffens blomsterpreg fint! Klar kokos smag og sødme. Forstærker kaffens blomsterkarakter i en mere frugtig retning, men dæmper krydderikarakteren. Velegnet til: gulerodskage, mokkafirkanter
Kraftig og rig på smag: Smagen af mørkristet kaffe har en smagfuld fordel i forhold til mælkevarianterne. De plantebaserede alternativer fungerer fint med den mørkristede kaffe, og sojadrikken er en rigtig smagsven
Se herunder hvordan de påvirker kaffens smag!
Se vores udvalg af mørkristet kaffe herMælken gør helhedsoplevelsen blød, lidt sødere og mere vaniljeagtig. En velafbalanceret creme- og smagsoplevelse. Grundsmagen og finere smag af kaffen kommer flot frem. Velegnet til: kager med smag af vanilje eller citrus, alt efter kaffens grundsmag.
Samme glatte, cremede konsistens som standardmælk, men her er kaffesmagen kraftigt nedtonet, og mange af de fine toner forsvinder helt takket være dens neutralitet. Velegnet til: Både sødt og salt, og gerne umami – f.eks. rejesandwich.
Gir en fin cremethed! God, cremet konsistens – næsten på niveau med mælk. Smagsmæssigt tager havren over og giver en let brændt tone. Nogle af tonerne i kaffen forbliver, men generelt er kaffesmagen en smule afdæmpet. Velegnet til: kokosboller eller makroner til frugtig kaffe og tærte eller sandwich til krydret.
God, balansert konsistens med lidt ruhed og et meget godt smagsresultat. Fremhæver kaffens mørke, kraftfulde egenskaber og fremkalder nogle søde, karamelliserede toner. Velegnet til: kager og sødt bagværk
En lidt groft, men ikke ubehagelig konsistens. Smagen af mandelmælk er ikke ideel med en frugtagtig, mørkristet kaffe, snarere med et mere krydret – men nedtonet kafferesultat. Velegnet til: det meste, som en allrounder.
En ret grov konsistens, hvor smagen af gule ærter bryder igennem. Løfter smagen af en krydret, mørkristet kaffe. En frugtig, mørkristet kaffe får en vis grapefrugtbitterhed. Velegnet til: dessert med mørk chokolade eller appelsin til krydret kaffe, eller æbletærte til frugtig.
En noget barsk, men samtidig afbalanceret oplevelse. Kokossmagen dominerer, men overtager ikke kaffesmagen helt. De grundlæggende smage og toner kommer igennem. Lidt dessert-agtig. Velegnet til: kokosmarmelade, gulerodskage mv.
Masser af mælk - lidt espresso: Her har valget af mælkealternativ stor betydning for oplevelsen. Ærtemælken og den laktosefri mælk fremhæver kaffen bedst. Smagen af andre mælketyper overtager mere, og valget handler om, hvilken af disse smagsvarianter der foretrækkes.
Mælk giver en klassisk caffè latte konsistens. Mælkens sødme gør den lidt dessert-agtig. Kaffens smagstoner, syre og bitterhed forbliver, men nedtones. Velegnet til: morgenmad, kager, dessert mm.
Samme konsistens som med mælk, men her er kaffesmagene fremhævet meget tydeligere. En stærkere kaffeoplevelse, mindre dessertagtig. Velegnet til: alt - morgenmad, kager, boller, som en drink til et salatmåltid.
Lidt cremet konsistens, der skummer godt. Smagen og bitterheden af havrdrik tager over og nedtoner kaffesmagen markant. Velegnet til: slik som kaffebrød og dessert - ikke til salt eller sur mad.
Homogen konsistens med en ru mundfølelse. Kaffetonerne forsvinder næsten helt og erstattes af sojadrikkens bitterhed. Ikke ubehageligt, men anbefales ikke fra et kaffeperspektiv. Velegnet til: morgenmad, frokostsandwich, desserter, kager, en frisk salat.
God konsistens, men smagen af marcipan og bitre mandler tager kraftigt over, på bekostning af kaffesmagen. Anderledes og godt, men mere som en dessert end kaffe. Velegnet til: alt slags bagværk.
Bedste plantebaseret alternativ for caffè latte! Man kan fornemme lidt smag og bitterhed fra gule ærter – men det er en kombination, der fremhæver kaffens styrke og smag på en rigtig god måde. Velegnet til: det meste - salt, sødt og surt. Kan drikkes hele dagen.
Konsistensen minder om standardmælken, med en meget tydelig kokossmag lidt i retning af slik og en ru mundfornemmelse. Kaffesmagen er virkelig nedtonet. Ikke anbefalet fra et kaffeperspektiv. Velegnet til: slik, kaffemad, sandwich.
Næsten lige så populær som caffè latte - med mindre mælk og en større andel af kaffe og skum. I cappuccinoen har de plantebaseret alternativerne absolut indflydelse på helhedsoplevelsen, men kaffesmagen viser stadig muskler og er ikke slået ud.
Cremet og fin konsistens. Mælken tilføjer en vis sødme og cremethed, mens smagen af kaffe stadig er fint tilstede i form af syrlige, bitter og kryderede noter. Velegnet til: morgenmad, bagværk og desserter mm.
Samme konsistens som mælk med laktose, men med mere kaffesmag og mørke toner. Ikke den samme sødme og cremede smag som med standardmælk. Velegnet til: alle former for mad - hele dagen.
Lækkert skum og lidt cremet konsistens. Smagen og den lidt bitre tone af havremælk er tydelig her, og fylder omtrent lige så meget som kaffe. De finere toner af kaffe forsvinder. Velegnet til: kaffebrød og desserter af forskellig art.
Lidt ru mundfornemmelse, tydelig smag af soja og lidt bitterhed, der minder om tofu. Kaffesmagen kommer igennem, men nedtones. Velegnet til: morgenmad, frokostsandwich, desserter og kager.
Fin konsistens. Meget tydelig marcipan/mandelsmag, der virkelig påvirker kaffesmagen. Godt og dessertagtigt, men ikke så espressofremmende. Velegnet til: kager, såsom mazariner.
Fin konsistens. Fremhæver virkelig kaffen godt, og kun lidt af smagen af gule ærter kommer igennem. Godt! Velegnet til: alt hvad espresso passer til.
Pænt skum, men lidt ru mundfornemmelse. Kaffen kommer godt frem, men den kraftige kokossmag giver et tydeligt smagsindtryk. Ikke for espresso elskeren. Velegnet til: søde sager, kaffemad, sandwich.
Let skummet mælk i velsmagende espresso: Her gør valget af mælk mindre forskel, og smagstonerne i kaffen dominerer helhedsoplevelsen. Velegnet til: alt hvad der hører til espresso. For en lidt sjov kontrast kan du med fordel sælge og servere en kokos- eller mandelmacchiato.
Den lille mængde mælk findes som et lille mildt strejf, men som helhed påvirker det ikke kaffens smag. Det smager ganske som espresso.
Mælkesmagen har ingen indflydelse på kaffesmagen. Kaffesmagen kommer muligvis bedre frem med den laktosefrie, mindre søde mælk.
Med disse tre varianter vil en smagsekspert føle, at det er noget andet end bare mælk, men for de fleste gør valget ingen forskel i smagen. Kaffesmagen dominerer stadig tydeligt. Tre velfungerende muligheder, ganske enkelt.
Gir et morsom twist på en macchiato! Alle kaffens smage kommer tydeligt frem – og suppleres af et lille mandlekys. Smage, der supplerer hinanden meget godt!
Gir et morsom twist på en macchiato! Duften af kokos er tilstede og passer godt som et twist på macchiatoen, hvor kaffesmagene stadig har en klar fordel.
Dobbelt ristretto og mindre skum end i en cappuccino. Smagskammerater er alt, hvad der hører til en espresso. Valget af mælkealternativer har en relativt lille effekt på helheden, bortset fra enkelte tilfælde.
Løfter fint kaffesmagen! Mælken tilfører cremet og lidt sødme, men kaffens smag, syre og bitterhed er tydelig med alle dens nuancer.
Afslutter kaffen flot og løfter kaffesmagen frem for at dæmpe den, takket være lavere sødme. Perfekt til kaffeelskeren!
Her mærkes det tydeligt på smagen, at det kun er havredrik. Kaffesmagen er let nedtonet og får lidt bitterhed fra havremælken.
Soja har en let grov bitterhed, der er tydelig. Kaffesmagen er tydelig, men aftager og forværres noget.
God og lidt morsom mandeleffekt! Den smager absolut af mandel – og absolut af kaffe. Overraskende for dem, der kun forventer kaffesmag, og godt for dem, der kan lide både kaffe og mandler.
Løfter fint kaffesmagen! Et strejf af gule ærter kommer igennem i smagen, men her styrkes kaffen og smagen fremhæves på en meget gunstig måde og med en fin konsistens.
Dejlig konsistens og meget tydelig kokossmag, der leder tankerne hen på kokosboller. Lidt ru mundfornemmelse. Kaffesmagen er der, men kokosen giver en meget tydelig fornemmelse.
Tre faktorer skelner mellem caffè latte og cappuccino: mælkens temperatur, hvor meget du skummer mælken og mængden du hælder i koppen eller glasset. Vi har samlet vores bedste råd til dig nedenfor!
For en cappuccino er opskriften delt op i tre: en del espresso, en del varm mælk og en del skum. Skummet skal ikke være særlig hårdt opskummet, men mere cremet, glat og blankt.
Måden at gøre dette på er at skumme mælken lidt længere end til en caffè latte. Kom lidt mere luft i mælken. Temperaturen skal være ca. 55 grader - ikke varmere. For at kunne nyde godt af skummet, vil du kunne drikke cappuccinoen direkte, uden at brænde dig.
Til en caffè latte skal mælken være lidt varmere, men aldrig mere end 65 grader, hvilket er den ideelle temperatur for de fleste alternativer til mælk. Det er en fantastisk drik, der holder sig varm i lang tid. Men varm den ikke for meget op - så smager den lidt af risengrød.
I en perfekt verden er der slet ikke skum i en caffè latte, men man plejer at sige højst en centimeter skum. Når du hører mælken skummer, løfter du kanden, så den kun varmer mælken. Det korrekte mængdeforhold for en caffè latte er 1/4 espresso og 3/4 mælk.
Skum først - det er vigtigt at lukke luften ind i starten for den ønskede tykkelse ved opskumning. Når mælken senere bliver varm, kan den ikke længere optage luft på en god måde.
Lær at bruge et termometer - som nybegynder kan du bruge et termometer til at se temperaturen. Efter et stykke tid lærer du, hvordan 55 og 65 grader føles i hånden.