• Levering inden for 2 hverdage.
  • Gratis fragt
  • Vi står klar til at hjælpe dig på 79 31 38 38

Kaffe med mælk

En guide til den perfekte smagsoplevelse

- Hvordan fungerer mellemristet, mørkristet og espressokaffe med mælk kontra alternativer som havre, soja, mandel, ært og kokos?

Mere end bare kaffe med mælk

30 % foretrækker kaffe med mælk. I dag betyder det mere end bare kaffe med mælk. Flere og flere mennesker efterspørger og værdsætter plantebaserede alternativer. En trend, der er kommet for at blive!

Der er et stort udvalg af plantedrikke med forskellige smag og egenskaber man kan vælge imellem. Nogle muligheder understreger kaffesmagen – andre dæmper den. Nogle er neutrale – andre skaber deres egen smag. Brug denne guide og fortæl dine gæster om de bedste kombinationer, og skab betingelser for en oplevelse, der er værd at vendte tilbage til.

Vi har testet syv forskellige alternativer til mælk med mellemristet og mørkristet espressobønner. Forskellene er større end man skulle tro!

Mellemristet kaffe

Når det kommer til mellemristet kaffe, ændrer smagen sig hurtigt, alt efter hvad du vælger at hælde i. Den laktosefrie mælk løfter kaffen bedst, og de plantebaserede alternativer påvirker alle smagen på forskellig vis.

Se herunder hvordan de påvirker kaffens smag!

Se vores udvalg af mellemristet kaffe her

Mørkristet kaffe

Kraftig og rig på smag: Smagen af mørkristet kaffe har en smagfuld fordel i forhold til mælkevarianterne. De plantebaserede alternativer fungerer fint med den mørkristede kaffe, og sojadrikken er en rigtig smagsven

Se herunder hvordan de påvirker kaffens smag!

Se vores udvalg af mørkristet kaffe her

Caffè latte

Masser af mælk - lidt espresso: Her har valget af mælkealternativ stor betydning for oplevelsen. Ærtemælken og den laktosefri mælk fremhæver kaffen bedst. Smagen af andre mælketyper overtager mere, og valget handler om, hvilken af disse smagsvarianter der foretrækkes.

Cappuccino

Næsten lige så populær som caffè latte - med mindre mælk og en større andel af kaffe og skum. I cappuccinoen har de plantebaseret alternativerne absolut indflydelse på helhedsoplevelsen, men kaffesmagen viser stadig muskler og er ikke slået ud.

Macchiato

Let skummet mælk i velsmagende espresso: Her gør valget af mælk mindre forskel, og smagstonerne i kaffen dominerer helhedsoplevelsen. Velegnet til: alt hvad der hører til espresso. For en lidt sjov kontrast kan du med fordel sælge og servere en kokos- eller mandelmacchiato.

Flat white

Dobbelt ristretto og mindre skum end i en cappuccino. Smagskammerater er alt, hvad der hører til en espresso. Valget af mælkealternativer har en relativt lille effekt på helheden, bortset fra enkelte tilfælde.

Baristaens tips

Tre faktorer skelner mellem caffè latte og cappuccino: mælkens temperatur, hvor meget du skummer mælken og mængden du hælder i koppen eller glasset. Vi har samlet vores bedste råd til dig nedenfor!

Cappuccino

For en cappuccino er opskriften delt op i tre: en del espresso, en del varm mælk og en del skum. Skummet skal ikke være særlig hårdt opskummet, men mere cremet, glat og blankt.

Måden at gøre dette på er at skumme mælken lidt længere end til en caffè latte. Kom lidt mere luft i mælken. Temperaturen skal være ca. 55 grader - ikke varmere. For at kunne nyde godt af skummet, vil du kunne drikke cappuccinoen direkte, uden at brænde dig.

Caffé latte

Til en caffè latte skal mælken være lidt varmere, men aldrig mere end 65 grader, hvilket er den ideelle temperatur for de fleste alternativer til mælk. Det er en fantastisk drik, der holder sig varm i lang tid. Men varm den ikke for meget op - så smager den lidt af risengrød.

I en perfekt verden er der slet ikke skum i en caffè latte, men man plejer at sige højst en centimeter skum. Når du hører mælken skummer, løfter du kanden, så den kun varmer mælken. Det korrekte mængdeforhold for en caffè latte er 1/4 espresso og 3/4 mælk.

Tips til at skumme

Skum først - det er vigtigt at lukke luften ind i starten for den ønskede tykkelse ved opskumning. Når mælken senere bliver varm, kan den ikke længere optage luft på en god måde.

Lær at bruge et termometer - som nybegynder kan du bruge et termometer til at se temperaturen. Efter et stykke tid lærer du, hvordan 55 og 65 grader føles i hånden.

Kaffesirupper gør forskellen

Der er en stigende interesse for smagstilpassede drikkevarer, som går ud over de traditionelle kaffeoplevelser. Kaffesirup er en populær måde at tilføje smag til både varme og kolde drikke. Med et udvalg af kaffesirupper i forskellige smagsvarianter, kan I eksperimentere med smagskombinationer og skabe skræddersyede drikke, der passer til individuelle præferencer.