• Levering inden for 2 hverdage.
  • Gratis fragt
  • Vi står klar til at hjælpe dig på 79 31 38 38

MINIMERING AF AFTRYK

Vi tror på, at kaffe globalt kan dyrkes på en NET-ZERO måde i 2050 - Læs med og find ud af, hvordan vi når målet!


VI BIDRAGER TIL EN FREMTID SOM ER POSITIV FOR PLANETEN


For at minimere vores miljøaftryk prioriterer vi vores indsats og investeringer i de områder, hvor vi har størst indflydelse, og hvor vi kan skabe varige ændringer. Vi anvender en helhedstilgang til bæredygtighed og samarbejder med vores partnere i hele værdikæden for at opnå vores mål om at reducere både vores aftryk og affald, og dermed bidrage til en fremtid, der er positiv for planeten.

 Vores mål er valideret af Science Based Target-initiativet (SBTi) for at reducere udledninger på tværs af scope 1, 2 og 3.

Vi arbejder mod NET-ZERO

Vi arbejder målrettet på at udvikle mere energieffektive processer og skifte til vedvarende energikilder, hvor det er muligt. Et konkret eksempel er vores genbrug af kaffegrums som energikilde på vores Cafitesse-kafferisteri. Derudover støtter vi kaffefarmere ved at implementere regenerative landbrugsmetoder og bekæmpe afskovning.

Vi tror på, at kaffe kan dyrkes klimaneutralt – med en balance mellem udledte og fjernede emissioner – inden udgangen 2050, hvis vi står sammen som branche. Tre nye kortsigtede mål, der understøtter denne vision, bliver i 2025 fuldt valideret af Science Based Targets-initiativet (SBTi). Disse mål er i overensstemmelse med New Forestry, Land and Agriculture (FLAG) og sigter mod at reducere emissioner på tværs af scope 1, 2 og 3.

Læs mere om vores politik og dokumentation her

FORKLARING AF EMISSIONER AF KLIMAGASER I SCOPE 1, 2 OG 3


Scope 1: Direkte emissioner, der opstår som følge af aktiviteter under vores kontrol, såsom i vores kaffeproduktion og køretøjer.


Scope 2: Indirekte emissioner fra el, vi har købt og brugt i vores produktioner.


Scope 3: Indirekte emissioner, der ikke er under vores kontrol, men som opstår som følge af vores forretning, for eksempel dyrkning af vores kaffebønner eller emballering og transport af vores produkter.

 

Vedvarende energikilder

Vi skifter gradvist til vedvarende energikilder for at reducere vores miljøpåvirkning. F.eks. på vores Gevalia kafferisteri i Gävle anvender vi vandkraft, mens vindenergi benyttes på vores Cafitesse kafferisteri i Joure. Samtidig arbejder vi løbende på at optimere og forbedre vores eksisterende processer.

Læs mere om vores politik og dokumentation her

Mod en affaldsfri verden

Hos JDE Peet's tror vi på en cirkulær økonomi, hvor alt genbruges, genanvendes eller komposteres. Vores udviklingsteam arbejder på at skabe innovative løsninger, såsom teposer og kaffekapsler, der kan nedbrydes industrielt. Vi gennemgår vores portefølje for at identificere områder, hvor vi kan optimere emballagens vægt og reducere emballagespild. Derudover fokuserer vi på at reducere vandforbruget og spild i produktionen, samtidig med at vi altid opretholder den højeste produktkvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores politik og dokumentation her

Logo - SBTI.png

SBTi

Implementering af vores 2030-mål valideret af SBTi siden 2021.



Scope 1 & 2

Forpligtet til at reducere de absolutte emissioner af drivhusgasser i scope 1&2 med 43 % inden 2030 (sammenlignet med 2020-basislinjen).

Logo - SBTI.png

Scope 3

Forpligtiget til at reducere de absolutte drivhusgasemissioner i scope 3 med 12,5 % inden 2030 (sammenlignet med 2020-baseline).

Logo - SBTI.png

Affaldssortering

Forpligtet til at halvere halvdelen af vores totale affaldsmængde (vs 2020) og bibevare "waste-to-landfill" under 1% på tværs af vores produktsionsfaciliteter i 2030.

Energi

Vores risterier arbejder med genanvendelige energikilder. F.eks. i Bergen bruger vi energi fra vandkraft.


Emballage

100 % af vores emballagekomponenter er designet til at være genbrugelige, genanvendelige eller komposterbare.